Vi busade med Lisa på Trädgårdsföreningen

Text av Hanna Foto av Tobias Martinsson, Jocke Jonsson

Vi fortsätter att intervjua och träffa spännande folk inom närliggande områden utav tatueringar, kultur, piercing, burlesque och liknande, allt för att ge dig som besökare lite nya vinklar och underhållande historier. Denna vecka träffade vi Lisa från theCore på en busig intervju i Trädgårdsföreningen.

Hur förklarar man vem du är och vad du gör?
Jag är Lisa. Att själv beskriva sig lite kortfattat känns just nu som en svår uppgift. Jag är och gör väldigt mycket hela tiden. Skulle man visa upp de senaste 10 åren på en bildskärm med snabbspolningsknappen intryckt så skulle man nog tro att jag har en konstant identitetskris men ändå bli intresserad och sen tacka för underhållningen. Jag är väldigt målmedveten men är samtidigt impulsiv och  får nya idéer hela tiden. Min vardag måste vara en blandning av gala och hemmamys, annars vantrivs jag. Så länge jag får utlopp för det kreativa. Nytta med nöje är en bra kombination. Det är väl också vad man kan säga om min roll som modell på theCore.

lisa thecore gaddning sidan Vi busade med Lisa på TrädgårdsföreningenNär började det bli en verklighet att jobba som modell och hur gick det till?
Det var i slutet på 2008 som jag skickade in bilder till agenturen då jag av en ren slump hittade deras casting på nätet. Jag har vid flera tidigare tillfällen fått frågan om jag velat vara med på diverse plåtningar men det kändes aldrig helt aktuellt. Jag vet bara att jag bestämde mig direkt att söka till theCore efter en närmare titt på modellernas portfolios. Bilderna var inspirerande och vassa i jämförelse med allt annat så jag kände med en gång att jag ville va med. Agenturen representerar det jag själv står för vilket var huvudsaken till varför jag ville vara med från början. Jag har nu varit med sedan i våras och trots att jag  aldrig gjort något liknande i hela mitt liv känns det helt naturligt.

Vad inspirerar dig och ger dig energi?
Jag uttrycker mig genom musik, skrivandet och bilder så det väl oftast hos likasinnade jag får inspiration, men sen är humor det som oftast inspirerar mest. Jag skrattar ofta, mycket och gärna, vilket alltid triggar igång nya idéer. Ett skämt leder väldigt ofta till bildscenarion som målas upp muntligt och som lika ofta slutar i ett projekt. Mycket av det som mina sinnen dras till idag är likt det jag gillat sen barnsben. Starka kvinnliga karaktärer med allt ifrån tecknade seriefigurer, familj, vänner och färgsprakande personligheter gör att jag presterar mera. Jag får inspiration av manliga figurer med men som tjej växer jag och vågar mer med kvinnliga förebilder omkring mig. Jag tror att man lockas och inspireras från helt olika källor beroende på vart man själv befinner sig i livet. Just nu får jag störst inspiration från några få i min omgivning.

Du har rätt stora tatueringar, berätta mer om dessa och vart du gjort dem?
Jag har tatuerat mig hos två olika i Göteborg och motivet täcker nästan halva ryggen. Första tatueringen gjorde jag när jag var 18 hos en som då jobbade på City Tattoo vid namn Per. Motivet är en japansk koifisk med vatten runt om som går över högra höften. Jag valde det av två anledningar, mest för att jag älskar motivet men också för att den står för lycka och styrka. Det var i våras som jag byggde ut den hos en annan vid namn Kalle Södergren på RebTa2. Precis som tatueringen visar så känner jag att jag blommat ut och ville smycka mig med mitt nya kapitel i livet. Han fick fria händer i stort sett och den är riktigt mäktig. Jag blir lycklig när jag ser alla färgglada blommor som pryder min kropp. För mig representerar körsbärsträdet, vinden och lotusblommorna en fri och stark kvinna. Mina motiv smälter samman till en historia som säkert kommer växa i takt med nya erfarenheter.

Är det skönt att ligga under nålen?
Jag tillhör inte den skaran som tycker att det kittlas när man blir tatuerad, utan jag tycker verkligen att det gör sjukt ont. Varför jag utsätter mig för smärtan är mer för att jag lika fort glömmer den och kvar är ett konstverk som bara är mitt sen. Jag har alltid varit helt klar över vad för motiv jag velat göra innan jag bokat tid hos tatueraren. Det har aldrig varit något impulsivt beslut när jag väl tatuerat mig utan motiven har fått tagit form under flera års grubblerier. Alla har olika anledningar till varför de tatuerar sig, men för mig är det mest en otrolig kick och ett frivilligt måste om jag väl fått idén. Viktigt är också att det är en rolig upplevelse för både mig och den som tatuerar och inte bara ett slutresultat.

När skaffade du din första piercing, och vad blev det?
Min första piercing gjorde jag i tungan när jag gick i gymnasiet. Därefter tog jag i naveln, läppen, bröstvårtan och en industrial i örat. Det  var både snyggt och gav mig en extra dos adrenalin då  vardagstristessen blev allt för påtaglig. Alla piercingarna gjorde jag hos en sjuksköterska som jobba hos en tatuerare i Uddevalla. Idag har jag kvar min navelpiercing och i läppen vilket jag trivs väldigt bra med, men fler blir det inte.

Några kloka ord?
Jag måste nog få citera hunken Chris Cornell: ”To be yourself is all that you can do”. Väldigt sant!
Mitt egna citat: ”Livet är ett skämt och inser man det så blir det mycket roligare”
Det underlättar när allvaret blir för tungt. Man måste ibland skratta åt människans ständigt upprepande problem.

Man är alltid välkommen att kontakta mig via dessa hemsidor:
myspace.com/mannequinlisa
twitter.com/mannequinlisa
thecore.nu/models/lisa

Senaste kommentarerANNONSERA?