Fullt ös till sjöss med Tattoobåten 2009

Text av Emelie Olsson Foto av Malena Backman

Mellan den 26:e och 27:e mars avgick Tattoobåten från Stockholm fullastad med folk och fä för att under två intensiva dagar suga i sig tatueringar, kall dricka och mycket festande. Vi vet att vi kunde vart snabbare på att publicera den här artikeln men bättre sent än aldrig. Här kommer återberättandet från en förstagångsbesökare till sjöss.

medel tattoobaten 12 Fullt ös till sjöss med Tattoobåten 2009Min första Tattoobåt
Mycket folk, mycket piercingar och väldigt mycket tatueringar, det är en väldigt bra sammanfattning på Tattoobåten. Väldigt många begåvade tatuerare på plats, gick runt och kikade lite på när dom arbetade och kan inte säga annat än wow. Dels att klara att tatuera med så mycket folk i rörelse och när själva marken dessutom är i rörelse!

Fast om man ser det i en annan synvinkel så tror jag förvisso inte att det skulle varit några problem för de som tatuerade, då människorna som var med på båten var såpass trevliga och ändå lugna under själva tatuerings tiden!

Många svenska tatuerare men precis lika många från andra länder, så det var ju en blandning utan dess like på en och samma plats. Efter lite rundgångar och massor av tittande hos tatuerarna var det dags för lite mingel i den lite större delen av båten där banden spelade och folk bara allmänt tog det lugnt med en öl i handen. Banden som spelade höll en grym nivå och levererades av Mad sin, Mustasch, The Knockouts och The Scams.

Vad är det för människor som besöker Tattoobåten kan väldigt många undra och svaret är, det är alla ”sorters” människor. Allt från vanliga hårdrockare, rockers, rockabilly till helt vanligt folk som är full av nyfikenhet och festglädje. Väldigt mycket sailor,pinups var det dock, inget fel i det och många vackra människor med grymt snygga old school tatueringar syntes lite överallt.

Av alla flera hundra tatueringar som jag såg fanns det gott om old school tatueringar men alltid med något jag inte hade sett tidigare, det kunde vara allt ifrån svalor som inte var av det vanliga snittet till annorlunda dödskallar och väldigt många snygga sailor tatueringar och pinups.

Jag trodde att jag hade sett många, annorlunda tatueringar genom alla mina år som jag intresserad av tatueringar men det slog verkligen fel. Nu tror jag att jag kan utöka mitt synande efter att ha sett så mycket tatueringar i rörelse.

Så en kort sammanfattning av resan: SJUKT BRA!
Alla som har tillgång till att någon gång åka på Tattoobåten borde verkligen ta chansen och göra det. Det är en upplevelse. Hur coolt är inte det – En tatueringsmässa på en båt?

Senaste kommentarerANNONSERA?