No Fear Tattoo

Text av Tobias Martinsson Foto av Tobias Martinsson

No Fear Tattoo grundades 1992 av Alf Svensson och Hasse började jobba där 1996 för att sedan ta över studion -97. Många tatuerare har antingen börjat sin karriär hos No Fear eller åtminstone spenderat några timmar där däribland Fredrik Lakks som numera har Lakks Tattoo nere Småland. No Fear Tattoo drivs idag av Hasse, Linda och gör endast custom tatueringar och inga flash i huvudtaget.

Hej Hasse, hur började din tatueringsbana?
nofeartattoo medel No Fear TattooEgentligen ville jag väl inte först men hade inget val, Alf tvinga in mig och på den vägen är det (skratt). Jag hade en annan rörelse just då men bytte till slut över till tatuerandet. Att göra egna kompositioner inom biomech, skräck, horror och liknande är det jag föredrar men jobbar med allt möjligt även en hel del färg. Försöker att köra det mest, men absolut inga tribaler. Inga tribaler.

Vart får du influenser ifrån?
Beror lite på vad man ska göra men gäller det skräck eller realism så tittar jag mest på andra konstnärer, inte nödvändigtvis andra tatuerare. Paul Booth är dock någon jag tycker mycket om, han kör en stil som passar som förvisso många tagit upp. Jag försöker alltid titta på nya saker och får inspiration från blandade håll. Neotradition eller newschool-aktigt, det vill säga när folk använder traditionell teknik men för nya motiv är något jag uppskattar just nu, det är intressant och lite nytt och roligt.

Det är alltid nya gubbar och kärringar och det är det roliga, det nya. Sen finns det många som betytt mycket för en viss stil man jobbar med men jag tror inte man får stanna kvar, man måste röra på sig och utvecklas.

Hur ser studion ut och vad är filosofin?
Som det ser ut nu så är vi bokade fram ett halv år ungefär och året hittills har varit riktigt mycket att göra vilket givetvis är roligt. Jag tävlar inte direkt men Linda har plockat några priser, har väl lite på gång men inget som är klart riktigt än. Vi kör olika stilar här inne, Linda kör sin och Joel vår lärling har en väldigt unik stil och det kommer nog inte ta lång tid innan folk på riktigt får upp ögonen för honom. Vi har inte direkt en viss stil här i studion, finns ju vissa studios som kör mer på en eller ett fåtal stilar och specialiserat sig på dessa men vi kör rätt blandat, ja förutom tribals då..

Vi är såklart nyfikna på dina tatueringar, vad och hur tänker du när du skaffar en gaddning?
Jag fick faktiskt min första tatuering av Alf hemma hos honom, tror det var runt 86-87. Kommer knappt ihåg vad det var och den är övertatuerad nu för tiden. Men det har inte varit några speciella tankar bakom mina tatueringar, målet har alltid varit att ha något med bra kvalitet, inte bara mycket. De tatueringar som Linda gjort på mig är ju rätt impulsiva dock, kan vara så att vi kommer på något en dag och dagen efter sitter den där eller är påbörjad.

Du har en rätt talande halstatuering, vad hände där?
Som jag brukar säga till folk så ska man skriva något på sin kropp så ska man skriva något som verkligen betyder någonting, något som varar. (Hasse har “Rock n Roll” på halsen och det är hans enda text-tatuering redanm.)

Något som är viktigt här är att ha kul, det är viktigt att det är en bra stämning i studion, både mellan oss som jobbar här och med våra kunder. Många kunder kommenterar just det, för det är ju en dårskap här men alltid som en rolig grej. Blir ju en del munhugg också och en del frågor om länge jag och Linda varit gifta, mycket till hennes missnöje (skratt).

Du hittar No Fear Tattoo på
Karl Gustavsg. 28
411 25 Göteborg
Tel: 031-205529

Hemsida: Nofeartattoo.net

Senaste kommentarerANNONSERA?