Mary Mayhem – Eldslukande djurvän

Text av Hannah Bergström Foto av Tobias Martinsson

Mary Mayhem har många järn i elden så att säga. Professionell eldartist, alternativmodell, aktiv inom Djurens Rätt och vid sidan av allt detta, ett heltidsjobb som restaurangchef. Mary är aktuell med en unik kalender;  “Sverige rockar för Djurens Rätt” som hon startade efter att ha sett en film pälsfarmar i Asien. Vi tog en pratstund med Mary och passade på att fota henne, allt för er skull!

Vad är  “Sverige rockar för Djurens Rätt”, kan du berätta lite om tankarna där?
mary mayhem gaddning1 Mary Mayhem   Eldslukande djurvänKalenderprojektet “Sverige rockar för Djurens Rätt” drog jag igång efter att ha sett en film från en asiatisk pälsfarm. I filmen misshandlar man, oprovocerat, tvättbjörnar och flår dom levande. Efter att ha sett den filmen funderade jag på att kasta mig framför ett tåg men insåg att något mer kreativt skulle gagna djuren mer.
Sverige har en uppsjö av fantastiska pop-, rock- och hårdrocksband med hjärtat på rätta stället.
Jag har därför dragit nytta av mitt kontaktnät inom musik- och fotografbranchen och har efter en veckas arbete fått artister från 10 band att ställa upp. Att fylla de sista två månaderna blir nog inga problem.

Du gillar djur helt enkelt, återspeglar sig detta i något mer?

Jag föddes nog med ett hjärta som klappar lite hårdare för djur. Detta återspeglas även i mina gaddningar.
När jag var 16 år gjorde jag min första tatuering – en haj på magen.
Börjar man är det svårt att sluta, men det är ändå med stor eftertänksamhet jag gjort (låtit andra göra) mina konstverk.

När jag var runt 20 år gjorde jag mycket som speglar livet som det var just då. Rebelliska flames på magen, dom liknar i och för sig mer en våg då jag inte var så noggrann i mitt val av tatuerare, en amazonkrigare på ryggen när jag tagit skit av kille för sista gången och så en “Beach Boys” gaddning. Jag hade nog inte överlevt den tiden utan Beach Boys!
Sen lät jag Mogge, som idag finns på Big Slick Tattoo i Örebro, köra på mina axlar. Båda axlarna har bevingade motiv, en döskalle i en tvåhövdad örn och ett pentagram i en korp. Pentagramet är f.ö. inte den satanistiska symbol som alla tror. Pentagramet är en symbol för kvinnlighet. Det är banan som Venus rör sig i och Venus dyrkades i matriarkaliska naturreligioner när dom kristna kom och kallade dom för syndare..

Sen var det dags att föreviga mina bästa vänner – katterna Divina, Lester och Nasrin. Jag är oerhört lycklig för att jag fick tid hos Heidi Hay till att göra detta, hon är otrolig! Lester och Divina, som täcker mina överarmar är klara men Nasrin som fått ta plats på revbenen och sidan väntar på att få sina vingar ifyllda.

En hel del tatueringar med andra ord, slutar det där?

Vad händer sen? Jag funderar faktiskt på att göra ugglor eller en hjort. Den som lever får se.

Några visa ord om dina och tatueringar överlag?
Det är klart att jag kanske skulle gjort någon av mina första gaddningar annorlunda om jag gjort dom nu, men jag ångrar ingen.

Alla är konstverk från, och med delar av mitt liv. Men valet av tatuerare är otroligt viktigt. Hade jag vetat det från början hade jag gått till Heidi och Mogge direkt. Dom har verkligen gjort tatueringar som är så jäkla Mary Mayhem!

För mer Mary Mayhem kolla in hennes Myspace här
Kläder från: Shock
Smycken: Bronk
Hår/Make-up: Jenny Nilsson
Agentur: the Core
Tack till Kerstin, Emelie och Oskar Sundfeldt


Senaste kommentarerANNONSERA?